Sedan ett par år tillbaka (2016) tillkännagav Microsoft att de skulle börja såväl stödja som ”integrera” linux mot Windowsplattformen och många ryckte nog lite på ögonbrynen åt det hela men nu 2020 fungerar det så pass bra att du inte behöver någon virtualiseringsplatta i botten (t ex vmWare eller virtualbox) som snor resurser utan du kan helt sonikt köra en Ubunutklient som du laddar ner från Microsoft store om du t ex kör Windows 10. 🙂

Genom denna app slipper du helt enkelt virtualiseringsplatta i botten och det är helt och fullt integrerat i Windows vilket är riktigt fräckt. 🙂

Jag har installerat MySQL, Apache och det opensoruceapplikationen NextCloud vilken i princip har samma funktioner som OneDrive från Microsoft men med den stora skillnaden att du kör den på din egen hårdvara och inte i ”molnet” någonstans.

Här nedan finns några länkar som kan vara intressanta att spana in om du vill testa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

code