Så hur förbereder du dig inför nästa dags arbetsdag? Du kanske inte gör det alls? Eller så kanske du går igenom din mail eller kanske din kalender? Kanske kikar du igenom båda två i sängen innan du somnar?

Jag har under många år praktiserat GTD-metoden för att hantera alla dessa bollar som far runt och måste fångas upp, planeras och hanteras – såväl på arbetet som i idella föreningar och inte minst privat.

Jag har följt en snubbe länge, Carl Pullein, https://carlpullein.com, som verkligen utvecklat GTD från att vara ett förhållandevis trögjobbat system (tar det längre tid att adminsitrera ditt GTD-system än vad det ger dig tillbaka i effektivitet? Då är du fel ute…) till någonting som är enkelt, smidigt och enkelt att hålla sig till.

Jag följer Carls idé om att planera din morgondag ”dagen innan” – Dvs t ex innan du går hem för dagen. På så vis slipper du behöva tänka på ”vad skall jag göra imorgon” eller ännu värre, komma till jobb dagen efter och börja med ”vad skall jag göra idag då?”.

Utöver att planera morgondagen tar jag också fram följande:

  • Vilket arbete vill jag ha gjort imorgon? (se till att det finns i kalendern)
  • Vad skall jag fokusera på (t ex projekt, uppgift, aktivitet mm)?
  • Vilja två uppgifter (kopplat till dina viktigaste projekt) måste jag bara få avklarat imorgon?

Genom att jobba så här överkommer jag också den prokrastination som ibland kan infinna sig och jag känner mig mycket mer fokuserad på nsäta arbetsdag när jag nu avslutar den aktuella dagen. 🙂

GTD - Getting Things Done! Metod för att fånga, strukturea och planera upp sitt arbete.
(logo från Vital Talent)
Posted in GTD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

code