De allra flesta människor idag pensionssparar (eller bara sparar för senare i livet men kanske inte nödvändigtvis för ”efter” pensionen) förmodligen på ett eller annat sätt om den finansiella situationen tillåter det. Själv har jag gjort det sedan jag var typ 24 och om det är bra eller dåligt det har diskuteras av och till av olika ”experter” genom åren.

Många gånger handlar sparande om att ha ett långsiktigt fokus, t ex 20-30 år, och när sparandet pågått under en sådan lång tid kan ofta ”ränta på räntaeffekten” infinna sig vilket är synnerligen trevligt för den som sparar. Kort sagt innebär det att i slutet av ditt sparande så är värdet av sparandet mer än i början och kan då också växta mycket mycket fortare. Jag hittade en intressant och enkel artikel om det på Avanza´s hemsida som är läsvärd, se nedan.

Läs mer om ”ränta på räntaeffekten” hos Avanza: https://blogg.avanza.se/sa-mycket-blir-500-kr-i-manaden-pa-20-ar/?utm_campaign=utv_ah&utm_medium=email&utm_source=Sommarkampanj_del2.1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *